dijous, 30 de setembre del 2010

24. Punt i seguit

Aquest blog es va crear i es va inaugurar el passat 8 de maig amb la finalitat d'exposar les propostes que la nostra Associació Ciutadana per a la Participació pogués elaborar. El 24 de maig van aparèixer les quatre primeres i des de llavors han anat apareixent cada setmana amb major o menor encert, amb més o menys èxit.

Ja han passat més de quatre mesos, hem presentat 23 propostes i el nostre blog ha rebut 2.918 visites de 1.017 usuaris que han examinat 7.628 pàgines. No sabem si és molt o poc però sí és més del que esperàvem doncs no xifràvem el nostre èxit en el nombre de visites sinó en el nombre de propostes rebudes dels ciutadans, de propostes presentades i de propostes en vies d'aplicació.

Dues de les nostres propostes han estat parcialment ateses: La 03. L’aparcament de la Piscina i també la 09. L’antic escut de Roses. Però han estat ateses a mitges: La primera, per reduir en un 32% el nombre de places possibles (34 actuals contra 50, anteriorment existents ben col·locades) i la segona per haver estat col·locat aquest escut en un lloc concret sense atendre a cap altra raó que a una estètica particular amb l'aquiescència dels tècnics i del govern. En cap dels dos casos s'ha acomplert la informació prèvia que aquesta associació sol·licitava, justament per aquests motius, en la seva anterior proposta 18. Informació als ciutadans i els resultats són els que són. L'agraïment per dur-les a terme no eximeix de la crítica sobre com s'ha fet.

Una altra de les propostes, la 16. Un fòrum plural, ha donat els seus fruits doncs ha inspirat la creació del fòrum local Fòrum Roses en el qual participo. Aquest nou fòrum no té més relació amb l’ACP que la coincidència dels seus objectius (la millora de l'entorn de Roses) i la meva pertinença a ambdues iniciatives. Aquestes són les úniques similituds doncs la nostra associació ACP va néixer apartidista i així continuarà, mentre que Fòrum Roses, pel seu caràcter plural, admet totes les opinions polítiques i ciutadanes de qualsevol color que vulguin intervenir, amb la garantia de ser tractades per igual.

Hem desenvolupat les propostes que ens semblaven més importants, més interessants i més positives per a la millora i el funcionament de Roses com a ciutat però ara ens veiem obligats a iniciar una nova etapa.

Falten pocs mesos per a les eleccions i no esperem que futures propostes vagin a ser considerades en aquesta legislatura. Les ja existents aquí estan per a la seva consideració.

Seguim creient interessant continuar desenvolupant noves propostes però pel motiu anterior creiem també que hem de canviar el ritme perquè la nostra associació pugui continuar sent una referència en la recerca de camins cap a la millora del nostre entorn.

A la dreta de la pàgina principal i de les pàgines corresponents a cada proposta pot veure's el llistat de Futures propostes que no és més que una anotació de possibles actuacions que només estan apuntades com a recordatori o com a inspiració ja que no estan desenvolupades.

Per tot això, proposem i us convoquem a tots, associats i ciutadans de Roses, a una nova reunió oberta, la segona, per explicar-vos el camí realitzat, quin podria ser el millor camí a seguir i per convidar-vos a suggerir noves propostes o a desenvolupar algunes de les ja apuntades.

Aquesta reunió oberta tindrà lloc, seguint el programa de reunió mensual establert en el calendari funcional de la pàgina PARTICIPACIÓ d'aquest blog, el dilluns que ve, 4 d'octubre, a la cafeteria Lion’s (avinguda Rhode 101-103, cantonada carrer Josep Cervera, al costat mateix de la plaça Catalunya), a les 20 h.

Us esperem

Juanjo Albors
Associació Ciutadana per a la Participació

2 comentaris:

  1. Lamento molt no haver pogut assistir a la reunió del passat 4 d'octubre. Però ara veig que per aquí tot s'ha aturat. Com es això? Que penseu fer per continuar impulsant propostes que convenen a Roses?

    ResponElimina
  2. Doncs esperar que algú tingui propostes a fer i, en aquest cas, cursar-les

    ResponElimina